Over acteerwerk, en regie.

Sinds mijn afstuderen in 1981 aan de Toneelacademie Maastricht heb ik door heel Nederland als acteur gewerkt. Daarnaast geef ik improvisatieles op toneelscholen, bijvoorbeeld op de HKU, schrijf en regisseer ik (muziek)theater. Ook geef ik improvisatieworkshops aan bedrijven en maatschappelijke organisaties.

cv

    1981 Afgestudeerd aan Toneel Academie Maastricht, acteursopleiding.
    1981 - heden:

Werkzaam als freelance acteur bij de meeste repertoiregezelschappen van Nederland. (Nationaal Toneel, Hollandia/tg Amsterdam, Werktheater, Het Vervolg, Veenfabriek, Oostpool, Noord-Nederlands Toneel, Zuidelijk Toneel, etc). In Duitsland bij het Stadstheater van Bochum, in Belgie en het voormalig Yougo-Slavie bij Tie 3.
    Daarnaast bij veel ad hoc initiatieven betrokken, (vaak met jonge makers) als acteur/ regisseur en schrijver. Laatste toneelproductie (2015) als speler bij het Woud-ensemble in bewerking van een stuk van Dürrenmatt: “De keizer van de kippen”

    Freelance acteur voor film o.a. in Oh Boy van Orlow Seunke, Antonia van Marleen Gorris,(Oscar), Amsterdamned, TBS, Oesters van Nam Kee etc.
    Voor tv, gastrollen in de meeste Nederlandse dramaseries, politieseries, en enkele korte films.
    Acteren in hoorspelen voor de VPRO en radio Gelderland.

    Maar over de betekenis van een C.V. heeft Wislawa Szymborska een treffend gedicht geschreven...

Toneel

Lesgeven

    In het verleden gastdocent Toneel Academie Amsterdam, Arnhem en Maastricht, DNA, Trap. Tegenwoordig toneeldocent bij de HKU. Toneelworkshops voor Kemna Casting, diverse maatschappelijke organisaties, bedrijven en onderwijsinstellingen, zoals de Universiteit van Amsterdam en Bethlehem University op de Westelijke Jordaanoever.

    Regie o.a. bij Tg. Oostpool, Veenfabriek.

Tourgide eco-tour bij de laatste palingvisser van Amsterdam door de havens. (Op aanvraag.)

REGIE:     
Toneel

Alptraum

van Peer Wittenbolts, bij Oostpool

Toneel

Keizer van de Kippen

Nogal vrij naar Dürrenmatt, bij Het Woud-ensemble

Toneel

Folktheatre studeren in India

Theater in Maharashtra. Als eerste europeaan reisde ik een tijd mee met een Indiaas Folk Theatre gezelschap door de woestijn. In het zuiden (Kerala) studeerde ik Kathakali, een dans/dramavorm waar Grotowski veel inspiratie uit putte.