Over acteerwerk, en regie.

Sinds mijn afstuderen in 1981 aan de Toneelacademie Maastricht heb ik door heel Nederland als acteur gewerkt. Daarnaast geef ik improvisatieles op toneelscholen, bijvoorbeeld op de HKU, schrijf en regisseer ik (muziek)theater. Ook geef ik improvisatieworkshops aan bedrijven en maatschappelijke organisaties.

cv

    1981 Afgestudeerd aan Toneel Academie Maastricht, acteursopleiding.
    1981 - heden:

Werkzaam als freelance acteur bij de meeste repertoiregezelschappen van Nederland. (Nationaal Toneel, Hollandia/tg Amsterdam, Werktheater, Het Vervolg, Veenfabriek, Oostpool, Noord-Nederlands Toneel, Zuidelijk Toneel, etc). In Duitsland bij het Stadstheater van Bochum, in Belgie en in het voormalig Yougo-Slavie bij Tie 3.
    Daarnaast bij veel ad hoc initiatieven betrokken, (vaak met jonge makers) als acteur/ regisseur en schrijver. Vorig seizoen speelde ik in het door mij geschreven Huzarenstuk , een co-productie van Bellevue en het Nationale Toneel

    Freelance acteur voor film o.a. in Oh Boy van Orlow Seunke, Antonia van Marleen Gorris,(Oscar), Amsterdamned, TBS, Oesters van Nam Kee etc.
    Voor tv, gastrollen in de meeste Nederlandse dramaseries, politieseries, en enkele korte films.
    Acteren in hoorspelen voor de VPRO en radio Gelderland.

    Maar over de 'betekenis' van een cv heeft Wislawa Szymborska een treffend gedicht geschreven...

Lesgeven

    Op dit moment improvisatielessen aan de akteursopleiding van de HKU. In het verleden gastdocent Toneel Academie Amsterdam, Arnhem en Maastricht, DNA, Trap. Toneelworkshops voor diverse maatschappelijke organisaties, bedrijven en onderwijsinstellingen, zoals de Universiteit van Amsterdam en Bethlehem University

    Regie o.a. bij Tg. Oostpool, Veenfabriek.

Tourgide eco tour bij de laatste palingvisser van Amsterdam door de havens. (Op aanvraag.)

REGIE:     
Toneel

Huzarenstuk

co-productie Nationale Toneel en Bellevue

Toneel

Alptraum

van Peer Wittenbolts, bij Oostpool

Toneel

Keizer van de Kippen

Nogal vrij naar D├╝rrenmatt, bij Het Woud-ensemble

Toneel

Folktheatre studeren in India

Theater in Maharashtra. Als eerste europeaan reisde ik een tijd mee met een Indiaas Folk Theatre gezelschap door de woestijn. In het zuiden (Kerala) studeerde ik Kathakali, een dans/dramavorm waar Grotowski veel inspiratie uit putte.